London: Avion udario u dron pri sletanju

Dok je sletao na aerodrom Hitrou, avion kompanije "Britiš ervejza" udario je jedan objekat za koji se veruje da je bio dron, saopštila je danas londonska policija.

Portparolka policije je navela da je pilot prijavio da veruje da je dron udario prednji deo letelice, ističući da se avion prizemljio bez problema.

U avionu, koji je poleteo iz Ženeve, bila su 132 putnika i pet članova posade.

BBC navodi da je istraga pokrenuta i da niko nije uhapšen.

Iz kompanije "Britiš ervejz" saopšteno je da nema oštećenja na avionu.

Britanska policija ranije je objavila upozorenja na opasnost od javne upotrebe letelica na daljinsko upravljanje u blizini aerodroma i drugih osetljivih lokacija.

Poslednjih godina, prijavljeno je više incidenata sa dronovima koji su zamalo udarili avione. Među njima je i slučaj od 22. jula 2014. godine, kada je dron proleteo veoma blizu putničkog aviona "Erbas A320" na Hitrou.

Autor: agencije








 

  • zivan

    18.04.2016 06:21
    Upotreba drona, naccin letenja, morace se pravno mnogo preciznije definisasti kako se slicni sluccajevi ne bi ponavljali. Kako je u pitanju veoma atipiccan izum, iznaci adekvatnu regulativu nece biti lako i mozze potrajati...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.