FBI platio milion dolara za hakovanje

Direktor američkog Federalnog istražnog biroa Džejms Komi izjavio je da je FBI platio milion i 300 hiljada dolara za hakovanje ajfona koji je koristio napadač u San Bernardinu u Kaliforniji, u decembru prošle godine.
Govoreći na bezbednosnom forumu u Londonu, Komi je rekao da uprkos tome što je FBI odustao od tužbe protiv proizvođača ajfona Epla u tom slučaju, diskusija o privatnosti i potrebama javne bezbednosti treba da bude nastavljena, preneo je Glas Amerike.
 
On je rekao da ne zna kakav bi trebalo da bude ishod rasprave o sukobu prava na privatnost i zaštite javne bezbednosti u slučajevima terorizma, ali da je potreban odgovor na tu dilemu.
 
Direktor FBI nije naveo da li je njegova agencija pronašla korisne informacije u telefonu napadača iz San Bernardina, ali je dodao da se istraga nastavlja.
 
Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.