Kolinda: Ne blokiramo Srbiju, moraju da usvoje evropske standarde

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je, govoreći o odnosima sa Srbijom, da "ono što Hrvatska traži nije nikakvo bilateralno pitanje, nego pitanje ispunjavanja pristupnih kriterijuma", istih oni koje je i sama Hrvatska morala da ispuni.
Upitana da li Hrvatska namerava da blokira Beograd u evropskom pristupnom procesu, ona je u intervjuu za "Jutarnji list" rekla da tu nije reč o blokadi.
 
Dodala je i da hrvatska diplomatija ima zadatak da objasni EU da nije reč o sporu između Hrvatske i Srbije, nego o tome da Srbija mora da usvoji evropske standarde, prenela je Hina.
 
Grabar Kitarović je, takođe, rekla da ove godine ne ide ni u Jasenovac niti u Blajburg, jer ne želi da učestvuje u ideološkim podelama.
 
- Ne želim kao predsednica participirati u daljem intenziviranju ideoloških podela, želim to završiti, jer smatram da politikanstvo oko Jasenovca i Blajburga ponovo viktimizira njihove žrtve. Žrtve zaslužuju dostojanstvo, pijetet i mir - istakla je Grabar Kitarović u intervjuu za "Jutarnji".
 
Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet