Gorele dve crkve u Australiji i manastir u Rusiji

Dve pravoslavne crkve u Australiji zahvatio je požar na dan Uskrsa, a informacije o tome stižu samo nekoliko sati nakon što je u Njujorku izgorela srpska crkva.
Makedonsku crkvu u sidnejskom predgrađu Rokdejlu vatra je potpuno uništila, dok je grčka crkva Blagovesti u Melburnu oštećena.
 
Lokalni mediji pišu da je požar crkvu u Rokdejlu zahvatio oko 22 sata po lokalnom vremenu, samo nekoliko sati nakon uskršnjih liturgija. Srećom, u zgradi nije bilo nikoga.
 
Prema poslednjim informacijama, lakše su povređene četiri osobe, među kojima su i dvojica vatrogasca.
 
Goreo i manastir u Rusiji
 
Požar je izbio i u manastiru Valam iz 19. veka na severu Rusije. Vatra je prvo buknula u hotelu "Vinter", koji se nalazi u staroj zgradi koja pripada manastiru.
 
U požaru koji je zahvatio oko 8.600 kvadratnih metara nije bilo žrtava, a 70 ljudi je evakuisano na vreme. 
 
Autor: agencije

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.