VIDEO: Teroristi Islamske države ubili najmanje 16 navijača Real Madrida

Najmanje 16 ljudi je ubijeno, a više od 18 ranjeno kada su džihadisti Islamske države uleteli u kafić u Samari i otvorili vatru.

U tom momentu u kafiću je bilo oko 50 navijača španskog fudbalskog kluba Real Madrid koji su se okupili da bi pogledali snimke utakmica. Prema nezvaničnim informacijama, bila su trojica napadača i svaki je nosio pušku AK-47.

Užasavajuće fotografije snimljene nakon napada pokazuju ceo pod prekriven krvlju.



"Grupa islamskih terorista iz IS ušla je u kafić noseći puške i samo su počeli nasumično da pucaju po ljudima", rekao je predsednik kluba obožavalaca Real Madrida u Samari, Ziad Subhan, a preneo The Sun.

Upitan o motivima napada, Subhan je kratko odgovorio: "Oni ne vole fudbal jer misle da je protiv muslimana. Uvek rade ovakve stvari. Ovo je užasna tragedija".

"Napadači su pobegli, ali nekoliko sati kasnije jedan od njih je aktivirao eksplozivni prsluk na obližnjoj pijaci kada su ga policajci i šiitski militanti opkolili, ali tek nakon razmene vatre", izjavio je jedan od bezbednosnih izvora. Tom prilikom stradalo je četvoro ljudi, a dvoje su zadobili teške povrede.

Kontakt agencije Rojters obavestio je da je jutros video ugljenisano telo osumnjičenog napadača kako naglavačke visi ispred kafića u kom se dogodio prvi napad. Na osnovu izjava meštana, osumnjičeni je pokupljen iz obližnje kuće u kojoj se sakrio nakon pucnjave, nakon čega su ga živog spalili čim je priznao zločin. Ove tvrdnje je potvrdio i jedan zvaničnik obaveštajne službe.

UPOZORENJE: Snimak sadrži uznemirujuće scene.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.