Razbijena mreža za krijumčarenje žena

U okviru operacije policijskih zvaničnika Francuske, Paragvaja i Španije, uz podršku Evropola, razbijena je organizovana kriminalna grupa za krijumčarenje žena.

Kako se navodi u saopštenju Evropola, 31. maja ove godine izvršen je istovremeni pretres deset kuća u zemljama, u kojima je sprovedena operacija, što je dovelo do hapšenja 14 osumnjičenih i identifikacije dodatnih 15 žrtava.

Zaplenjen je novac u kešu, više od 40 mobilnih telefona, pasoša i drugi dokazi.

Evropol ističe da je analiza zaplenjenih predmeta potvrdila svedočenja žrtvava, povezujući članove grupe sa različitim krivičnim delima, kao i da su zaplenjeni dokumenti potvrdili da je ta krivična mreža funkcionisala više od pet godina.

Operacija, koja predstavlja završetak velike istrage o trgovini ljudima, po prvi put je uključila paragvajske zvaničnike, koji su koordinisano delovali sa španskim i francuskim vlastima, uz podršu Evropola.

Istraga je počela nakon poziva, koji je španska policija primila pre šest meseci na telefonskoj liniji za podršku žrtvama.

Uz pomoć specijalnih istražnih tehnika, kao što su nadziranje i prisluškivanje, otkrivana je organizovana kriminalna grupa koja je delovala u Sijudad del Esteu, drugom po veličini gradu u Paragvaju, gde su žrtve regrutovane uz lažna obećanja da će dobiti dobro plaćene poslove u Francuskoj i Španiji.

Grupu je predovodila porodica, koja je delovala u sve tri zemlje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet