Penzioneri presudili za izlazak iz EU

Mladi Britanci su oni koji su najmanje želeli da napuste Evropsku uniju, a najstariji građani Velike Britanije su ti koji su uticali na konačan ishod referenduma - izlazak iz EU.
Sudeći prema poslednjoj anketi Jugova, nove generacije Britanaca mogu se nazvati gubitnicima istorijskog referenduma. Britanci između 18 i 25 godina ubedljivo su bili za ostanak, a samo njih 19 odsto je podržalo kampanju za napuštanje EU. S druge strane, oni najstariji, koji imaju preko 65 godina, bili su ubedljivo za izlazak - čak 59 osto.
 
Situacija je, međutim, bila obrnuta na referendum u Škotskoj - mladi su bili za izlazak iz Ujedinjenog Kraljevstva, dok su penzioneri bili za ostanak u 300-godišnjem savezu. "Mladi ljudi su ubedljivo bili za ostanak, ali su nadglasani. Mladi su glasali za svoju budućnost, ali im je ona oduzeta", rekao je lider Liberalnih demokrata Tim Faron. 
 
London je bio ubedljivo za ostanak u Evropskoj uniji. Liverpol, Mančester, škotski Edinburg, kao i velški Kardif bili su u velikoj meri za ostanak, a u Birmingemu su protivnici i zagovornici izlaska Britanije iz EU bili izjednačeni. Za ostanak su bili i Oksford i severnoirski Belfast. 
 
Prema analizama britanskih medija se čini da su za izlazak iz EU mahom glasale ruralnije sredine, a posebno su naoštreni na izlazak bili na krajnjem istoku Engleske, u regonu Istočno Midlendsa gde je u nekim delovima uz samu istočnu obalu više 80 posto birača glasalo za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije. 
  • Mile

    24.06.2016 16:25
    Logan: Malo oladi.Politika tzv "mladih" u Srbiji je katastrofalna. Za mlade koji misle da se može živeti sa obmanama, laživa, obećanjima, konfliktima, pljačkama penzionera, zaposlenih, suseda i svih koji se nađu na njihovom putu "progresa", nema nade. A to starije generacije dobro znaju. I zato mladi, ako želite da živite u državi i društvu sličnom onom u kome su živele starije generacije učite na iskustvu starijih i nemojte ga podcenjivati
  • B

    24.06.2016 15:21
    E to je to, kad se svima da mogućnost glasanja. Što bi rekao Rambo Amadeus, trebalo bi samo članovima akademije nauka i umetnosti dozvoliti da glasaju - ostali nemaju neophodno znanje niti inteligenciju, a imaju mogućnost da kroje sudbinu države.
  • Logan

    24.06.2016 15:19
    Penzionerima na globalnom nivou zabraniti bilo kakvu vrstu glasanja. I u našoj zemlji su velikim delom penzosi na vlast doveli ovaj putujući cirkus kojeg ćemo se samo čudom ili apokalipsom rešiti. Možda je "fer" i "korektno" ali praksa ne prestaje da pokazuje koliko je katastrofalno da neko ko će uskoro da se druži sa crvima odlučuje o budućnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.