Naslednik Kamerona poznat 9. septembra

Ime naslednika britanskog premijera Dejvida Kamerona biće poznato 9. septembra, saopštila je danas konzervativna stranka, čime je pomerila za nedelju dana ovu odluku.
Podnošenje kandidatura počeće sutra i biće zatvoreno u četvrtak, a ime novog vođe biće objavljeno 9. septembra, rekao je portparol stranke. 
 
Svi pogledi uprti su u Borisa Džonsona, vodju bloka za izlazak zemlje iz Unije. Medjutim, list Tajms danas je pomenuo još jednog favorita, ministarku unutrašnjih poslova Terezu Mej, pozivajući se na anketu instituta JuGav.
 
Poznati evroskeptik, Tereza Mej (59) je sve iznenadila kada se pridružila strani koja se zalagala za ostanak zemlje u Uniji, na čelu s premijerom Kameronom. Ona se, međutim, klonila prvih redova tokom kampanje. Prema mišljenju mnogih torijevaca, ona predstavlja savršen kompromis da pomiri stranku podeljenu između onih za i onih protiv EU.
 
Za sada je samo ministar rada Stiven Krab zvanično najavio da će se kandidovati. Proevropski ministar zdravlja Džeremi Hant je rekao danas da ozbiljno razmatra mogućnost da se kandiduje. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet