Turska sumnja da je IS odgovorna napad u Istanbulu

Turska sumnja da iza terorističkog napada na istanbulskom aerodromu Ataturk stoji Islamska država, a nedavno su u javnost pustili fotografiju osumnjičenog za ovaj napad.

Turski ministar unutrašnjih poslova Efkan Ala je izjavio da, prema prvim pokazateljima, IS stoji iza napada bombaša samoubice, ali je dodao da je "rano za donošenje zaključaka". On je naveo da vlasti veruju da su napadači strani državljani, ali da istraga nije završena, preneo je AP.

U terorističkom napadu na istanbulskom aerodromu Ataturk u utorak uveče poginula je najmanje 41 osoba, a nešto manje od 250 ih je ranjeno.

Turska Uprava za borbu protiv terorizma objavila je fotografiju jednog od, navodnih, terorista sinoćnjeg napada na aerodromu u Istanbulu, preneo  je list "Hurijet". Fotografiju je snimila jedna od sigurnosnih kamera postavljenih na aerodromu, a teroristu su istražni odrgani prepoznali po obući.

Izvršen je i pretres dve kuće u kojima je policija oduzela veliki broj šifrovanih dokumenata, povezanih sa organizacijom, kao i različite digitalne materijale, a svi ovi dokazi će biti pažljivo analizirani, preneo je Sputnjik.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet