Masakr u Nici: Uhapšene četiri osobe zbog veze sa Bulalom

Četiri osobe za koje se sumnja da imaju veze sa Muhamedom Bulalom koji je usmrtio 84 osobe u Nici su uhapšene u subotu.

Kako javljaju svetski mediji, francuska policija i na početku vikenda vrši racije širom zemlje u pokušaju da pronađe nove dokaze u vezi sa napadom koji se dogodio u četvrtak.

Muhamed Bulal je označen kao izvršilac napada i potvrđeno je da je vozio kamion kojim je ubio 84 osobe tokom proslave Dana pada Bastilje.

Podsetimo, u petak je privedena i njegova bivša supruga, a izvršena je i pretraga njegovog stana u kom je pronađen i “određeni kompjuterski materijal“.

Francuske vlasti i dalje pokušavaju da utvrde da li je vozač kamiona, 31-godišnji Tunišanin, delovao sam ili je imao pomagače, kao i da li je bio povezan sa radikalnim islamom, preneo je Rojters.

Izvori navode da uhapšeni pripadaju "najbližem krugu" oko napadača, kao i da su hapšenja izvedena na dve različite lokacije u Nici.

Izveštač Rojtersa je video kako oko 40 pripadnika specijalne policije pretresaju jedan mali stan severno od centralne železničke stanice u Nici, tokom koje je uhapšena jedna osoba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet