Uništeno 100.000 satelitskih antena u Iranu

Iran je danas uništio 100.000 satelitskih antena i prijemnika u sklopu operacije za uništenje ilegalne opreme za koju vlasti navode da nanosi moralnu štetu.
Ceremonija uništenja obavljena je u Teheranu u prisustvu šefa iranske milicije "Basidž" generala Mohameda Reze Nagdija.
 
"Istina je da većina satelitskih kanala izaziva devijaciju morala i kulture društva. Ono što ove televizije postižu je povećan broj razvoda, zavisnosti i nesigurnosti u društvo", naglasio je general Nagdi. Prema njegovim rečima, oko milion Iranaca već je dobrovoljno predalo svoje prijemnike.
 
Prema iranskom zakonu, satelitska oprema je zabranjena i oni koji je distribuiraju, koriste ili popravljaju suočavaju se sa novčanom kaznom od 2.500 evra. Iranska policija redovno obilazi naselja i pleni opremu sa krovova.

Teme

Iran
  • mrva

    24.07.2016 21:25
    tako se osigurava primitivizam naroda i suzbijaju individualne slobode, i utabava put za neke nove terorističke naraštaje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet