Zbog pogrešnog ventila jedna beba preminula, jedna kritično

Jedna beba je umrla, a druga je u kritičnom stanju nakon što im je u bolnici u Sidneju umesto kiseonika greškom dat gas "smejavac", javljaju strane agencije.

Ministarka zdravlja Novog Južnog Velsa Džilijan Skiner je izjavila saučešće porodicama i rekla da je do tragičnog slučaja došlo nakon "greške prilikom instalacije", koja je bila neotkrivena cele godine.

Kako je rekla, iz jednog otvora koji je bio predviđen za kiseonik na neonatalnom odeljenju, kroz crevo je do bolničkih aparata je stizao azot suboksid.

Ventil predviđen za kiseonik je bio pogrešno povezan još u julu 2015. godine, a na sebi ima i atest i sertifikat kompanije koja je zadužena za održavanje.

"Greška je otkrivena nakon što su pedijatri reagovali na neočekivanu smrt drugog deteta. Testiranje opreme je pokazalo da se kroz jedan ventil za kiseonik emituje N20", rekla je Džilijan Skiner, dodajući da će "porodice dobiti svu podršku zvaničnih institucija".

Istraga je u toku, zatraženo je da kompanija BOC limited koja je instalirala ventile proveri sve ostale instalacije u drugim bolnicama, a pod istragom je i osoblje bolnice u kojoj je došlo do tragedije, kako bi se ustanovilo da li su poštovani svi protokoli koji su mogli da dovedu do ranijeg otkrivanja ove greške. Kako je saopšteno, samo su dve bebe primale gas iz ovog ventila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet