Turski terorista uhapšen u Hrvatskoj

Međunarodni terorista, 52-godišnji Murat Katulaj koga Turska traži zbog niza terorističkih akcija počinjenih na njenom tlu uhapšen je u Kostanju kod Omiša, gde se odmarao sa porodicom.

Katulaj, koji živi u Nemačkoj u Kostanje je došao na odmor u subotu popodne, a hrvatska policija ga je uhapsila već posle tri dana odmora koje je proveo sa suprugom i troje dece, piše Slobodna Dalmacija.

"Došao je u nekom mercedesu terencu, nalik na ona pogrebna vozila. Nije puno šetao po mestu, osim što je kupovao hranu. S njim je dva puta bila i žena", ispričala je jedna meštanka.

Prema podacima koje je splitska policija dobila na temelju međunarodne Interpolove poternice raspisane za 52-godišnjim Muratom Katulajem, njega Turska traži zbog više terorističkih napada u periodu od 1989. do 2001. Sumnjiče ga da je bio aktivista terorističke organizacije TIKKO, koja ubijala civile, vojnike i policajce. Interpol je za njim raspisao poternicu pre pet godina.

TIKKO je skraćenica za vojno krilo ultralevičarske Komunističke partije turske-marksističko-lenjinističke (TKP/ML), nazvanoj Oslobodilačka vojska radnika i seljaka Turske.

Katulaju će se suditi u Turskoj gde mu preti kazna doživotnog zatvora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet