Identifikovan i drugi napadač u crkvi u Francuskoj

Drugi čovek umešan u ubistvo sveštenika u crkvi u Francuskoj identifikovan je kao devetnaestogodišnji Abdel Malik Petižan, koji je pre toga bio registrovan kao "radikalizovana" osoba, saznaje se danas u tužilaštvu i od izvora bliskih istrazi.
Tri osobe iz njegovog porodičnog okruženja privedene su, rekao je izvor blizak istrazi. Od njih bi trebalo da se dodje do elemenata o profilu ubice, rekao je taj izvor i dodao da u ovoj fazi ništa ne ukazuje da su te osobe imale bilo kakve veze sa napadom u crkvi kod Ruana kada je ubijen sveštenik. 
 
Petižan nije bio pod optužnicom i njegovi otisci prstiju ili DNK ne nalaze se u policijskim arhivama, ali su ga nedavno zapazile službe za borbu protiv terorizma. On je od 29. juna okarakterisan kao "radikalizovan" zato što je pokušao da otputuje u Siriju preko Turske, naveo je izvor.
 
On takodje jako liči na osumnjičenog za kojim se intenzivno tragalo od 22. jula, znači nekoliko dana pre napada u crkvi kod Ruana, 26. jula. Francuska Jedinica za koordinaciju borbe protiv terorizma (Uclat) dobila je upozorenje od jedne strane službe da je jedan čovek, nepoznatog identiteta, spreman da učestvuje u napadu na teritoriji Francuske. Uz to obaveštenje priložena je i fotografija osobe koja jako liči na Abdela Malika Petižana.
 
Istražitelji antiterorističke službe su tokom pretresa stana čoveka koji je obeležen kao radikalizovan našli video snimak u telefonu. Na snimku je čovek koji je jako ličio na dobijenu fotografiju, izražavao privrženost Islamskoj državi.
 
Policija je ubila Petižana i drugog napadača u crkvi, koji je brzo identifikovan kao Adel Kermiš, Francuz star 19 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet