Papa tramvajem došao na susret s mladima u Krakovu

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja je danas u Krakovu gradskim tramvajem otišao na skup sa stotinama hiljada mladih katolika iz 187 zemalja sveta.

Tramvaj je za tu priliku ofarban u zvanične boje pape  -  belu i žutu, ukrašen ovogodišnjom parolom Svetskih dana katoličke omladine "Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrdje" i natpisom "TRAM DEL PAPA".

Tramvaj je ulicama Krakova ošao kroz špalir gradjana koji su pozdravljali papu, a on im je nasmejan otpozdravljao.

Papu, koji se zalaže za skromnost i zaštitu životnje sredine, mladi katolici su dočekali veselo, uz pobožne pesme u modernom brzom ritmu, u karnevalskoj atmosferi, uz ples, skakanje, mašući zastavama. Papa je glavni gost Svetskih dana katoličke omladine koji se od utorka do nedelje državaju u Krakovu. Tu manifestaciju je pre 31 godinu pokrenuo papa Pavle II koji je s lakoćom nalazio zajednički jezik s mladima, isto kao i Franja sada.

Franja je u Krakov stigao juče i razgovarao s predstavnicima poljskih vlasti i javnim ličnostima, kao i s biskupima Poljske katoličke crkve, a danas je sa 1.000 sveštenika služio misu povodom 1050. godišnjice pokrštavanja Poljske i preuzeo ključeve grada Krakova.

Do kraja posete u nedelju, papa će posetiti nekadašnji nacistički logor Aušvic Birkenau, i sa 15 preživelih logoraša odati poštu milionima žrtava holokausta.





 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.