Asanž najavljuje dokumenta koja će promeniti izbore u SAD

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, upozorio je danas da će u svojoj "kampanji otkrivanja tajni" obelodaniti nova dokumenta koja se tiču demokratskog kadndidata za predsednika SAD-a Hilari Klinton, koja mogu biti "od ključnog uticaja" na rezultate izbora.

Asanž, koji živi u ambasadi Ekvadora u Londonu od 2012. godine, izjavio je da je Vikiliks istražio hiljade stranica materijala.

"Mnoštvo dokumenata iz različitih institucija, koja su povezana sa izbornom kampanjom, daju sasvim neočekivane uglove, koji su veoma interesantni, a neki čak i vrlo zabavni", rekao je Asanž. On je naveo da će dokumenta sigurno biti obelodanjena pre izbora zakazanih za 8. novembar.

Na pitanje u kojoj meri će obelodanjivanje dokumenata uticati na rezultate izbora, Asanž je rekao da će sigurno imati veliki značaj, ali da to zavisi koliko će biti zastupljeno u medijima.

Pred održavanje Demokratske nacionalne konvencije, prošlog meseca, Vikiliks je objavio skoro 20.000 mejlova koje su prikupili hakeri. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet