Gimnazijalac optužen za planiranje napada u Francuskoj

Petnaestogodišnjak, koji je uhapšen u Parizu pod sumnjom da je nameravao da sprovede ekstremistički napad, optužen je i određen mu je pritvor, rekao je izvor iz suda.

Taj slučaj se nadovezuje na slučaj najmanje još dvojice 15-ogodišnjaka koji su uhapšeni poslednjih dana zbog sličnih pretnji, inspirisanih pozivima na ubistvo koje je preko društvenih mreža uputio Rašid Kasim, Francuz koji vrši propagandu za Islamsku državu.

Tinejdžer uhapšen u sredu u Parizu uzoran je gimnazijalac koji nije bio poznat službama za borbu protiv terorizma i normalno je pohađao školu.

Međutim, istražiteljima je ovaj momak rođen u Egiptu priznao da je bio u kontaktu sa Rašidom Kasimom preko servisa šifrovanih poruka, rekao je izvor blizak istrazi.

Prema navodima istražitelja Rašid Kasim inspirisao je na manje ili više direktan način više ubilačkih napada koji su se dogodili u Francuskoj u poslednje vreme.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet