Ruski plivač suspendovan na osam godina

Ruski plivač Vitalij Melnikov suspendovan je na osam godina jer je na doping testu bio pozitivan na hormon rasta, saopštila je Svetska federacija plivačkih sportova (FINA).
U saopštenju se navodi da je Melnikov bio pozitivan u martu na treningu u Moskvi uoči kvalifikacione trke za Olimpijske igre.
 
FINA navodi da je ruski plivač privremeno bio suspendovan u aprliu kako ne bi učestvovao u kvalifikacijama za Igre u Rio de Žaneiru.
 
Melnikov na saslušanju nije osporavao navode FINA, navodi se u saopštenju. Ovaj 26-godišnji plivač suspendovan je do 21. aprila 2024. godine.
 
On je već bio suspendovan na dve godine jer je bio pozitivan na supstancu EPO tokom Evropskog prvenstva u malim bazenima 2013. Njemu su s tog takmičenja oduzete dve medalje - srebrna leđnim stilom, kao i zlatno odličje u štafeti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet