Preminuo pevač Džordž Majkl

Legendarni engleski pevač Džordž Majkl preminuo je u 53. godini, objavili su njegovi publicisti, prenosi BBC.

Velika svetska zvezda, koja je svoju karijeru započela s bendom Wham osamdesetih, a kasnije nastavila sa solo karijerom, preminula je u svom domu, u miru, rekli su iz njegovog tima za odnose sa javnošću.

"S velikom tugom i bolom potvrđujemo da je naš voljeni sin, brat i prijatelj Džordž preminuo u svom domu tokom božićnih praznika. U ovom teškom trenutku, porodici je najvažnije da sačuva privatnost, koja neće u ovom trenutku više davati izjave na ovu temu", stoji u objavi.

Policija je saopštila da je hitna pomoć konstatovala smrt u njegovom domu, kao i da nema nikakvih sumnjivih okolnosti.

Džordž Majkl rođen je kao Jorgos Kirjakos Panajotu u Londonu 1963. godine, a karijeru je otpočeo sa 18 godina u duetu Wham! sa Endruom Ridžlijem.

Tri godine nakon debija, bend je izdao svoj drugi album "Make It Big" koji je zabeležio šestostruki platinasti tiraž u SAD i koji je lansirao dvojac u sam vrh pop muzike pesmama Wake Me Up Before You Go-Go, Freedom i Carless Whisper.

Iako je već tada postao prepoznatljiv kao solo zvezda, postao je jedna od najvećih ikona osamdesetih kada je izdao svoj debitanstki solo album Faith (1987). U narednoj deceniji je izdao još četiri albuma, ali samo dva sa potpuno originalnim materijalom - Listen Without Prejudice Vol 1. (1990) i Older (1996), da bi u 21. veku uz album Patience (2004) poručio da mu je to poslednje studijsko delo.

Dve godine pre smrti objavio je album Symphonica koji se sastoji uglavnom od snimaka sa živih svirki.

Prodao je više od sto miliona albuma tokom karijere duge gotovo četiri decenije. Početkom meseca najavljeno je da producent i tekstopisac Naughty Boy radi sa Majklom na novom albumu.

Serija koncerata 2011. odložena je jer je Majkl primljen u bolnicu zbog teške upale plaća. Nakon što je primio terapiju u bečkoj bolnici pojavio se ispred doma u Londonu i otkrio da je bio na ivici smrti.

  • novosadjanka

    28.12.2016 15:00
    Michael
    Za mene,najbolji pevac moje mladosti,gomila hitova....ova 2016 je opustosila i glumacku i muzicku scenu.
    Nek mu je laka crna zemlja!
  • branko

    28.12.2016 12:28
    na severu
    na zloupotrebljavaju
  • novosadista

    26.12.2016 10:28
    UH!
    Ove godine su otišli svi ljudi koji su nam ulepšavali živote... oni što nam ih ugrožavaju i dalje su tu. Oni nikome ne trebaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).