Pokušavala da prošvercuje migranta - u koferu

Jedna Marokanka zadržana je u pritvoru na granici španske enklave Seuta sa Marokom, zbog sumnje da je pokušavala da prokrijumčari migranta skrivenog u koferu.
"Carinski službenici pronašli su 19-godišnjeg migranta iz Gabona u koferu, koji je ona gurala na kolicima dok je pokušavala da 30. decembra pređe granicu između te enklave i Maroka", rekao je portparol Civilne garde u Seuti.
 
Prema njegovim rečima, 22-ogodišnja Marokanka izazvala je sumnju pokušavajući da izbegne bezbednosne provere. Kada je od nje traženo da otvori svoj prtljag, pronađen je muškarac sklupčan u koferu, u kojem je slaba ventilacija.
 
Policija je navela da mu je odmah pružena zdravstvena pomoć.
 
Španska vlada je nedavno saopštila da je oko 1.100 migranata iz sub-saharskih afričkih zemalja pokušalo da preskoči ogradu na granici i pređe u Seutu, ali je većina vraćena.
 
Dve španske enklave u Maroku - Seuta i Melilja - često su tačka iz koje migranti pokušavaju da uđu u Evropu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet