Isa Mustafa: Nepotrebnu situaciju izazvala Srbija

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da je sve što se događalo danas u vezi sa dolaskom voza iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu, nepotrebna situacija koju je izazvala Srbija.
Kosovski premijer na vanrednoj konferenciji za novinare posebno se zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama i zemljama članicama EU, kako je rekao, na podršci institucijama Kosova u rešavanju problema zbog najavljenog dolaska voza iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu. Mustafa je rekao da su se sve institucije Kosova angažovale da se to pitanje reši.
 
"Preduzeli smo sve mere da informišemo međunarodne faktore o situaciji, angažovali državne institucije i preduzeli sve mere koje su u skladu sa zakonom. Imali smo sastanke sa nadležnim institucijama i međunarodnim faktorima", rekao je Mustafa.
 
On je saopštio da je održan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost Kosova na kojem je odlučeno da institucije zemlje u skladu sa situacijom preduzmu sve ustavne i zakonske mere.
 
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je odlučio da se voz zaustavi da bi se sačuvali životi ljudi i sprečili sukobi širih razmera. Više o tome šta su rekli Vučić i predsednik Kosova Hašim Tači pročitajte OVDE.
  • Lidija

    15.01.2017 13:28
    ne slažem se
    Situaciju nije izazvala Srbija, jer AV i debilna vlada nisu Srbija! Zaslužni imaju ime i prezime!
  • mile

    15.01.2017 07:48
    Slazem se
  • Gavra

    14.01.2017 20:54
    kao retko kada ...
    se slažem sa Isom jer je za većinu država sad kosovo samostalno .... čemu neke Đurićeve provokacije i ponovo zaoštravanje , ili čak oružani sukobi ?
    Toma i AV će još ove godine morati da priznaju da je Kosovo država - kakva-takva ... a ne treba da zaludjuju narod i prave nove sukobe :) i otežaju šaćici srba koji žive tamo ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet