VIDEO: Autobus sa đacima udario u stub, 16 mrtvih

Šesnaest osoba poginulo je u nesreći autobusa na severu Italije koji je prevozio srednjoškolce iz Mađarske.
Autobus se zapalio pošto je udario u stub na izlasku sa autoputa kod Verone. Udes je preživelo 39 osoba.
 
Dvadesetšest povredjenih prebačeno je u bolnice. Stanje deset povređenih je teško.
 
"Jedan putnik je u komi i u životnoj je opasnosti", izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto. On je rekao i da ima informaciju da je ukupno bilo 54 putnika, među kojima dve odrasle osobe, kao i dva strana vozača, ali da iz za sada nepoznatih razloga veruje da je bilo i više putnika.
 
Uzrok nesreće se istražuje. Sijarto je kazao da je vozač autobusa izgubio kontrolu, a da istražitelji nisu pronašli tragove kočenja.
 
Načelnik italijanske policije Djirolamo Lakvaniti rekao je da u incidentu nije učestvovalo nijedno drugo vozilo i da nije jasno zašto je autobus udario u stub. Državni radio RAI preneo je da je slovenački vozač kamiona koji je bio iza autobusa primetio da ima problem sa jednim točkom i da je probao da upozori vozača, ali da ovaj nije reagovao dovoljno brzo.
 
Autobus se vraćao iz Francuske gde su đaci bili na ekskurziji. Francuz, vozač autobusa, mogao bi biti među žrtvama kao i članovi njegove porodice.
 
Italijanska agencija Ansa navela je da je jedan broj đaka ispao iz autobusa kada je naleteo na stub, a neki su bili zarobljeni u olupini kada se zapalila.
 
  • @ Jovan

    21.01.2017 18:33
    Imam mentalni sklop koji je 42 godine izložen stalnom kukanju i kenjkanju nesposobnog srblja oko mene, kojima je highlite života ke**njanje kako su političari kirvi za sve. Iskreno sam ostao začuđen što meko nije napisao Neša iz Beograda da podnese ostavku ili Vučiću pe*eru....
  • Jovan

    21.01.2017 16:07
    Strasno!
    @Rizbo Kakav mentalni sklop treba imati i da na tako uzasnu vest napises ovako banalan komentar..stvarno strasno !
  • Rizbo

    21.01.2017 14:47
    Sreća pa kod nas nije bilo tako nešto, komentari bi se usijali od plaćenih komentara sa zahtevima za smenu komppetnog rukovodstva... Saučešće komšijama!! Mađarski ministar za saobraćaj i infrastrukturu da podnese ostavku, eto tek tako, svetina bi bila zadovoljna...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.