FOTO: Raste broj mrtvih u železničkoj nesreći u Indiji

Broj mrtvih u železničkoj nesreći na jugu Indije porastao je na 32, a spasioci nastavljaju i danas napore da izvuku moguće preživele iz oštećenih vagona voza, rekli su danas indijski zvaničnici.
Osam od 21 vagona ekspres voza koji je išao iz Džagdalpura u Bubanešvar ispali su iz šina sinoć u 23 časa po lokalnom vremenu (juče u 18.30 po centralnoevropskom vremenu) blizu stanice Kuneru u udaljenoj oblasti Viziangram, u državi Andra Pradeš. 
 
"Broj mrtvih se nažalost povećao na 32, ali očekujemo da će na tome ostati i da neće više rasti", rekao je za agenciju Frans pres portparol regionalne železnice.
 
 
Oko pedeset ljudi je povredjeno i prebačeno u dve obližnje bolnice. U vozu se nalazilo ko 600 ljudi, a desetak autobusa poslato je da evakuišu nepovređene putnike. Prema navodima portparola Indijske nacionalne železnice, spasioci su radili celu noć pokušavajući da nađu preživele iz prevrnutih i oštećenih vagona.
 
Indijske vlasti ne isključuju mogućnosto da se radi o sabotaži maoističkih pobunjenika. Po njima, sumnjivo je to što su dva voza nesmetano prošla tom prugom nešto pre nesreće.
 
Ekspresni voz krenuo je iz grada Džagdalpura i išao ka Bubanešvaru, glavnom gradu države Odiša, kada se dogodila nesreća. Železnički saobraćaj bio je prekinut na toj priobalnoj železničkoj liniji. 
 
Ovo je najnovija u nizu železničkih nesreća koje su se u poslednje vreme dogodile u Indiji, poznatoj po problemima sa bezbednošću njene železničke mreže. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.