Sedam odsto sveštenika u Australiji optuženo za pedofiliju

Zvaničnici koji istražuju zlostavljanje dece u institucijama širom Australije otkrili su danas da je sedam odsto sveštenika katoličke crkve u toj zemlji bilo optuženo za seksualno zlostavljanje dece tokom prethodnih nekoliko decenija.
Statistika je objavljena na otvaranju saslušanja državne komisije Australije o "Sistemskim odgovorima na seksualnu zloupotrebu dece".
 
Državna komisija je najviši stepen istrage u Australiji i od 2013. godine istražuje kako su katolička crkva i druge institucije tokom decenija reagovale na zlostavljanje dece.
 
Komisija je prethodno saslušala potresna svedočenja desetina ljudi koje su zlostavljali sveštenici, ali prava veličina problema nije bila jasna do objavljivanja statistike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet