Preminuo mladić čije su mučenje prenosili uživo na Fejsbuku

Mladić (26), koji se borio za život nakon što su ga dvojica mladića satima mučila i to uživo prenosila na "Fejsbuku", preminuo je u bolnici.
Mladić je umro u Kliničko-bolničkom centru (UKC) u Ljubljani od teških povreda glave, potvrdili su bolnički izvori, prenosi portal Indeks.
 
Snimak koji traje 23 minuta na intervenciju policije uklonio je administrator društvene mreže, piše "Jutarnji list".
 
Incident se dogodio u noći između nedelje i ponedeljka, a snimak nasilja, u kojem se mogu čuti pretnje i psovke, policiji je prijavio jedan anonimni prijatelj zlostavljača sa društvene mreže. Policija je na osnovu snimka brzo pronašla livadu na kojoj je mladić mučen. On je pronađen oko četiri sata ujutru, krvav, promrzao i sa teškim povredama glave i tela. Hitno je prebačen u bolnicu, najpre u Novo Mesto, a potom u Ljubljanu, gde su se lekari borili za njegov život.
 
Zbog napada su uhapšena dvojica mladića od 20 i 29 godina. Motivi zločina se i dalje istražuju, ali su se žrtva i počinioci poznavali pa se pretpostavlja da se radilo o ličnoj svađi.
 
Kriminolog dr Dragan Petrovec s ljubljanskog Pravnog fakulteta tvrdi da slučaj dokazuje postojanje latentnih "ledenih psihopata", osoba bez moralnih skrupula kojih ima u svakom društvu, a kod kojih posebne okolnosti mogu delovati kao okidač i izazvati nasilne reakcije i potpuni nedostatak empatije.
 
Neki psiholozi upozoravaju i na veliku opasnost uticaja nasilja preko društvenih mreža jer je Fejsbuk snimak mučenja žrtve povukao na intervenciju slovenačke policije tek nakon nekoliko sati. Do tada ju je pogledalo više od 230.000 ljudi, pretpostavlja se i mnogo mladih, a neki su snimak čak i "lajkovali".
  • nana pa još begečka

    17.02.2017 10:52
    e j..b..g...
    opet nas Slovenci prešišali! Tol'ko se trudimo u "rijaliti šoovima", svađamo se, tučemo, seksamo, al' nismo stigli na vreme i da se pokoljemo pred kamerama... Nikad od nas avangarda!
  • xxyy

    16.02.2017 09:27
    Zgrozen
    Planeterno-COVEK JE POSTAO NAJVECA ZVER !
    Kinezi to resavaju sa 2$ ,jednim metkom !!!
    Na planeti nam takvi ne trebaju ni u zatvorima !!!!!
  • NS

    15.02.2017 14:56
    doživotna
    Ako sud najoštrije ne osudi ovaj zločin, doživotnom kaznom,
    bez pomilovanja, otvorili su pandorinu kutiju.
    Psihopate će tek krenuti da divljaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.