Izrael od Amazona traži da ne prodaje knjige koje poriču Holokaust

Izraelski memorijalni centar žrtava Holokausta Jad Vašem zatražio je od Amazona da na svom sajtu prestane da prodaje literaturu koja poriče genocid nad šest miliona Jevreja tokom Drugog svetskog rata i na druge načine promoviše anti-semitizam.

Direktor biblioteke Jad Vašema Robert Rozet je danas rekao da je poslao pismo direktoru Amazona Džefu Bezosu nudeći mu pomoć u "zauzdavanju širenja mržnje".

Rozet je izjavio da je i ranije kontaktirao Amazon po istom pitanju, ali da je gigant internet prodaje tada insistirao da neće zaustaviti prodaju uvredljivog i huškačkog materijala, pozivajući se na slobodu govora.

Rozet kaže da se nada da će zbog nedavnog porasta anti-semitskih incidenata u SAD, posebno napada vandala na jevrejsko groblje u Sent Luisu, Amazon ponovo razmotriti svoj stav. On je kazao da još uvek nije dobio odgovor.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.