Brisel traži da London plati "razvod"

Veliki broj članica EU, uključujući Nemačku, Italiju, Francusku i Češku, podržale su plan Evropske komisije da se od Britanije zahteva da plati odštetu ili kompenzaciju pre početka bilo kakvih pregovora o "Bregzitu".
Francuski premijer Bernar Kaznev, italijanski ministar za pitanja EU Sandro Goci i veći broj nemačkih diplomata podržali su plan Komisije da se sa Londonom postigne "finansijsko poravnanje razvoda" pre bilo kakvih pregovora o budućim odnosima Britanije sa EU.
 
Prema pisanju lista "Fajnenšel tajms", Goci je rekao da su paralelni pregovori o uslovima izlaska Britanije iz bloka i o budućnosti trgovinskih odnosa Londona i Brisela "veoma loša ideja".
 
I češki poslanici su se složili rekavši da bi pre bilo kakvog dugoročnog sporazuma o budućim odnosima Engleske i EU trebalo sklopiti ugovor sa Londonom o ključnim uslovima povlačenja iz bloka, a što bi bio okvir i osnova svakih narednih pregovora.
 
Austrijski kancelar Kristijan Kern rekao je 23. februara da će "Bregzit" sigurno skupo koštati Britaniju zbog velikih finansijskih obaveza. "Taj račun bi mogao da iznosi oko 60 milijardi evra, to je računica Evropske komisije i to će biti deo pregovora", rekao je Kern.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.