Za dva dana više od 100 osoba umrlo od gladi u Somaliji

Premijer Somalije Hasan Ali Kaire saopštio je da je u poslednjih 48 sati 110 osoba umrlo od gladi samo u regionu Baj, a opasnost preti milionima ljudi.
Ovo je prvi izveštaj o umrlima od gladi od kako je u utorak Somalija proglasila nacionalnu katastrofu zbog suše koja preti milionima ljudi. Prema procenama Ujedinjenih nacija za oko pet miliona stanovnika ove zemlje potrebna je hitna pomoć u hrani.
 
Somalija, sa Nigerijom, Južnim Sudanom i Jemenom, je jedan od četiri regiona za koje je generalni skeretar UN prošlog meseca tražio pomoć od 4,4 milijardi dolara kako bi se izbegla glad katastrofalnih razmera.
 
U glavnom gradu Somalije, Mogadišu, humanitarne agencije su potpuno preplavljene hiljadama ljudi koje svakodnevno stižu u potrazi za hranom.
 
Za oko 363.000 akutno izgladnele dece "potreban je hitni tretman i nutritivna podrška", a zbog nedostatka čiste vode pretnja su i bolesti poput kolere, kažu stručnjaci UN.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet