VIDEO: Ukrajina zabranila nastup predstavnici Rusije na Evroviziji

Ukrajinska služba bezbednosti danas je ruskoj predstavnici na ovogodišnjem takmičenju za pesmu Evrovizije Juliji Samojlovoj zabranila ulazak u Ukrajinu, koja će u maju biti domaćin te manifestacije.
Ranije ovog meseca Rusija je izabrala 27-ogodišnju Samojlovu da je predstavlja na takmičenju u Kijevu od 11. do 13. maja.
 
Samojlova je ranije posetila Krim, koji je Rusija anektirala, a da pritom nije ušla preko zvanične ukrajinske granice. Po ukrajinskom zakonu, to vlastima dozvoljava da joj zabrane ulaz u Ukrajinu.
 
Portparolka ukrajinske službe bezbednosti Olena Gitlanska je na svojoj Fejsbuk stranici danas napisala da je služba zabranila ulaz Samojlovoj na tri godine zbog "primljenih informacija da je kršila ukrajinski zakon".
 
Samojlova, koja je od detinjstva vezana za kolica, pevala je na otvaranju Paraolimpijskih igara u Sočiju 2014. godine. 
 
Rusija oštro reagovala 
 
Rusija je oštro reagovala na ukrajinsku zabranu da njihova predstavnica Julijana Samojlova doputuje u Kijev i nastupi na 62. Evrosongu, javila je agencija AFP. Ukrajinski ambasador u Beogradu Oleksandr Aleksandrovič istakao je da ovakva odluka Ukrajine ne znači da je Rusiji zabranjeno da učestvuje u takmičenju.
 
"Ovo je još jedan skandalozan, ciničan i nehuman čin kijevskih vlasti", izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Grigorij Karasin Interfaks novinskoj agenciji.
  • Mоћни Совјет

    23.03.2017 18:45
    @Висајронович енд @Novosadjan
    history repeating. see you soon.
  • Висајронович

    22.03.2017 22:35
    Браво ѕа Украјину. Види се да имају кичму, а не као ови наши што пузе пред русима и љјубе им скуте азијатске.
  • Monocolor

    22.03.2017 21:26
    Odvratno takmičenje
    Pitanje je ko će uopšte gledati ovakvu, gej-lobiranu, vođenu od upitno-fašističke vlade u Ukrajini, proširenu na neevropske zemlje, prepunu satanističkih motiva u pesmama - Evroviziju
    Evrope koja se raspada.
    To je sada sve, samo ne takmičenje u pevanju.
    Svog predstavnika ne biramo mi, nego nekoliko ljudi koje je, u principu, lako kupiti.
    Nadam se da smo izabrali dovoljno homoseksualnog predtavnika, kako bi nam šanse za pobedu bile veće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.