Svaka deseta nemačka kompanija ukida investicije u Britaniji

Jedno od deset nemačkih preduzeća prisutnih u Britaniji prestaće sa ulaganjima u toj zemlji, čak i pre nego što ona konačno istupi iz Evropske unije, pokazali su danas objavljeni rezultati jedne ankete.
"Nemačke kompanije veruju da će Bregzit ozbiljno naštetiti poslovanju sa Ujedinjenim Kraljevstvom", izjavio je Erik Švajcer predsednik Asocijacije privrednih komora Nemačke (DIHK), koja je anketirala 2.200 međunarodno aktivnih kompanija.
 
Oko devet odsto kompanija koje su investirale u Ujedinjenom Kraljevstvu planira da prebaci investicije drugde, pri čemu su Nemačka i ostatak EU njihov prvi izbor. Britanija je, kako podseća AFP, treće najveće izvozno tržište za Nemačku posle SAD i Francuske, s obzirom na to da je kupila robu vrednu 86 milijardi evra u 2016.
 
Oko 750.000 radnih mesta u Nemačkoj zavisi od izvoza u Britaniju, prema procenama DIHK-a. Oko 2.500 nemačkih kompanija aktivnih u Britaniji otvorilo je tamo 400.000 radnih mesta, u odnosu na 220.000 ljudi u Nemačkoj koje je angažovalo 1.200 britanskih kompanija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.