Kanada će do 2018. legalizovati marihuanu

Stranka premijera Kanade Džastina Trudoa narednog meseca objaviće zakon kojim će legalizovati upotrebu marihuane do 2018. godine.
Liberalna stranka je pre nekoliko godina obećala da će kanabis biti dostupniji, ali pod kontrolom vlade. Prema predlozima, rekreativno korišćenje marihuane biće legalno u celoj zemlji. Odraslim osobama biće dozvoljen uzgoj četiri stabljike marihuane (visine do 100 cm) i posedovanje 30 grama sušene marihuane. Savezna vlada nadgledaće primenu, proizvođači će morati da imaju licencu, a marihuanu neće moći da kupe osobe mlađe od 18 godina. U nekim pokrajinama starosna granica će biti viša.
 
Kanada je trenutno najveći proizvođač medicinske marihuane, a novi zakon mogao bi da podstakne dodatna ulaganja u ovaj sektor. U Kanadi trenutno radi 40 licenciranih proizvođača, a medicinska marihuana legalna je od 2001. godine.
 
Ukoliko ovaj zakon bude usvojen, Kanada će biti najveća razvijena zemlja koja je legalizovala rekreativnu upotrebu marihuane.
  • Nemanja

    29.03.2017 10:09
    Kako se to radi u normalnoj zemlji. Pritom se ovo već praktično primenjuje godinama, niko ne robija zbog trave odavno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet