Dvoje poginulo, hiljade evakuisane zbog uragana Debi

Dve žene izgubile su život u uraganu Debi koji je pogodio severni deo Australije, evakuisano je na desetine hiljada ljudi, a više od 100.000 kuća trenutno je bez struje.
Ciklon je pogodio područje od preko 1.000 kilometara i naneo veliku štetu, pa su desetine hiljada Australijanaca zarobljene zbog poplava na istočnoj obali te zemlje. Srušeno je mnogo mostova, a uništeni su i putevi.
 
Vlasti strahuju da je još ljudi izgubilo život, zbog neprestanog rasta vodostaja preko noći.
 
Kvinslend je u potpunoj blokadi, zatvoreno je više od 2.000 škola, a bez električne energije je nekoliko desetina hiljada ljudi. Vojska je mobilisala stotine vojnika kako bi helikopterima snabdeli najugroženija područja pitkom vodom, hranom i ostalim potrepštinama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet