Nemačka vojska markirala cilj, američki avioni ubili 33 civila

U vazdušnom napadu koalicije predvođene Sjedinjenim Američkim Državama na ciljeve u Siriji pogođena je zgrada u kojoj je stradalo najmanje 33 civila, a nemački avioni su markirali taj cilj, navodi "Dojče vele".
U tom napadu su indirektno učestvovali i nemački izviđački avioni tipa Tornado, zaduženi za obaveštavanje borbene avijacije koalicije o lokacijama na kojima se nalaze neprijateljski borci. DW ukazuje da poslednjih meseci, otkako je Alepo vraćen u ruke sirijske vlade, nemački mediji o događajima u Siriji izveštavaju samo sporadično, a vesti o civilnim žrtvama u toj zemlji nalaze put do čitalaca uglavnom kada odgovornost za njihovo stradanje može da se pripiše Rusiji.
 
Prema izveštaju nevladine organizacije ervors.org, koalicija predvođena SAD je od septembra 2014. odgovorna za smrt više od 1.400 civila samo u toj zemlji. Taj broj je samo "najniža procena", a ta primedba se odnosi i na podatke o broju vazdušnih napada koalicije protiv Islamske države od avgusta 2014 - ona je izvela 19.327 napada u kojima je bačena i ispaljena 72.771 bomba ili raketa.
 
Sada se do medija probila vest o tome da je u vazdušnom napadu koalicije predvođene SAD na jednu školu u Mansuri kod Rake poginulo najmanje 33 civila, a među žrtvama su i žene i deca.
 
Nezavisno od priče o "dobrim" i "lošim" bombama, potrebno je utvrditi odgovornost Bundesvera za stradanja civila u Siriji, navodi DW.
 
Trenutno najviše civila gine u vazdušnim napadima koalicije predvođene SAD u iračkom gradu Mosulu.
  • ns

    01.04.2017 17:13
    igraju se ko u igrici i zabole ih jer znaju da niko od njih neće nikada odgovarati za ovako nešto, zato sutra pamet u glavu i da glasate za jedinog kandidata koji je za ulazak u nato da što pre izbegnemo da nas ponovo bombarduju a blizu smo kako stoje stvari

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.