Izrael aktivirao "Davidovu praćku"

Od danas je operativan zajednički presretač balističkih raketa srednjeg dometa Izraela i SAD, poznat kao "Davidova praćka", koji za cilj ima presretanje raketa ekstremista Hezbolaha.
Ovaj presretač postavljen je zbog tenzija sa Sirijom i Gazom.
 
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu rekao je na svečanoj ceremoniji da je presretač od "najveće važnosti", upozorivši da ko god pokuša da udari na Izrael, biće udaren.
 
"Davidova praćka" je poslednji u višeslojnom zaštitnom sistemu Izraela, uz "Strelu", koji presreće dalekometne balističke rakete u stratosferi i uz "Gvozdenu kupolu", koji brani Pojas Gaze od balističkih raketa kratkog dometa.
 
"Davidovu praćku" razvila je izraelska odbrambena firma "Rafael" uz saradnju sa američkom kompanijom "Rejtion".
  • Carls Tejlor

    03.04.2017 00:17
    Sjajni, sjajni Izrael!
  • konj

    02.04.2017 20:15
    kakva pracka
    rusku raketu ne moze niko da skine jer da moze hvalili bi se na sav glas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet