Hrvatska izgubila arbitražu s Molom

Švajcarski Savezni sud odbio je zahtev Hrvatske da ospori odluku Arbitražnog suda u Ženevi koji je u sporu oko hrvatske naftne kompanije Ine presudio u korist mađarskog Mola.
Hrvatska izgubila arbitražu s Molom
Foto: Pixabay
Odlukom švajcarskoga suda, donetom 12. aprila 2017, koju je na uvid dobila televizija N1, hrvatski zahtev za odlaganje sprovođenja arbitražne presude je odbačen.
 
 Hrvatski advokatski tim, zajedno s kolegama iz Švajcarske, početkom februara podneo je švajcarskom Saveznom sudu zahtev za osporavanje odluke Arbitražnog suda u Ženevi, koji je presudio u korist Mola. 
 
Arbitraža je pokrenuta u novembru 2013, a Mol je kao vlasnik 49 odsto deonica Ine tvrdio da hrvatska vlada nije ispunila obaveze iz Glavnog ugovora o gasnom poslovanju i njegovih dodataka iz 2009. godine.
  • otpor jogurtu

    19.04.2017 18:55
    Dragi PetrePP, Hrvatska nam je toliko odmakla da je necemo sustici ni za 30 godina. Samo predji granicu kod Iloka pa se sam uveri. Kada uporedis izgled dve zemlje, izgleda kao da se vodio rat na teritoriji Srbije a ne obrnuto. Hrvati se bar bore za svoje interese a ne kao mi, koji se ponosimo podanistvom Rusima i ne smemo ni da pisnemo o sramnoj "prodaji" NIS-a.
  • PetarPP

    19.04.2017 01:48
    Ovi padaju sve niže i niže a i dalje krive Srbe za sva svoja nedela. Samo ne dao nam opet neko onakvu pamet da ih ikad više oslobađamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet