Troje mrtvih, jedan ranjen u napadu u Rusiji

Napadač koji je ubio jednog zaposlenog i jednog civila u kancelariji ruske obaveštajne službe FSB, prethodno je ubio instruktora u streljačkom klubu i ukrao njegovo oružje, saopštio je pres centar FSB, preneo je TASS.
Troje mrtvih, jedan ranjen u napadu u Rusiji
Foto: Pixabay
Napadač je upao u kancelarije ruske obaveštajne službe FSB ubivši tom prilikom jednog zaposlenog i jednog civila, dok je drugog civila ranio u gradu Habarovsku na istoku Rusije. "Nepoznata osoba ušla je u recepciju kancelarija FSB-a 21. aprila oko 17:02 časova (po lokalnom vremenu) i bez prolaska sigurnosne provere počela da puca na ljude koji su bili u recepciji", saopštio je ranije FSB.
 
U međuvremenu, međutim, napadač je identifikovan kao A.V. Konev rođen 1999. godine i živi u istoimenom regionu, a veruje se da pripada neonacističkoj grupi, saopštio je Centar za javne odnose FSB-a, a preneo TASS.
 
On je tokom svog upada u kancelarije ubijen, a dalja istraga će se nastaviti. Američka kompanija SITE, koja nadgleda onlajn aktivnosti džihadističkih organizacija, objavila je danas da je Islamska država preuzela odgovornost za napad na kancelarije ruske obaveštajne službe FSB u Habarovsku.
 
Kako se navodi, IS je to objavila putem svoje novinske agencije Amak, prenosi Rojters.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.