Japanski ministar podneo ostavku zbog neprimerene izjave

Japanski ministar za rekonstrukciju Masahiro Imamura podneo je ostavku posle izjave o posledicama cunamija 2011. koja je ocenjena kao "neprikladna".
Japanski ministar podneo ostavku zbog neprimerene izjave
Foto: Pixabay
Masahiro Imamura je na sastanku vladajuće Liberalno-demokratske stranke kojem je prisustvovao i premijer Šinzo Abe, govorio o šteti koju je uzrokovao cunami 2011. godine kada je u Fukušimi stradalo 18.500 ljudi i desila se velika nuklearna nesreća.
 
"Dobro je što se to dogodilo na području Tohoku na severoistoku Japana jer bi šteta bila još veća da je bilo u blizini glavnog grada", rekao je Imamura. 
 
Njegova izjava u kojoj je koristio formulacija "dobro je" ocenjena je neprikladnom. 
 
Premijer Šinzo Abe je prvi kritikovao izjavu smatrajući je "neprimerenom". 
 
Nakon što je povukao izjavu i uputio izvinjenje, ministar je odlučio da podnese ostavku. Odmah je na njegovo mesto postavljen Masajoši Jošino, poreklom iz Fukušime, priznati stručnjak za rekonstrukciju.
  • Мунгос

    27.04.2017 09:48
    @ Milan,
    Није то ништа, ја знам за неке који су тако послати у Сибир, такође се после није чуло за њих. И та религија је била нека опасна. А неки су послати на Голи Оток, јесте да су неки отекли, али су успели да се врате и наставе да роваре.
  • Milan

    27.04.2017 08:33
    Budizam...šintoizam...eto ti uticaja religije na drušrvo, moral, vaspitanje, obrazovanje, ma na celokupno stanovništvo! Pre mali milion godina voz okasni minutu pri dolasku na Tokijsku stanicu i ministar saobraćaja podnese ostavku!Jedan izvršio harakiri zbog neke pronevere za koju se ispostavilo da je lažna i svi smenjeni u roku od odmah, zabranjen im svaki javni rad, čak ih preselili u ruralne predele s dozvolom da imaju samo kolibu i malo bašte i zabranom kretanja van sela i nikada se više o nikome nije čulo!...A mi...što gori političar to bolji ministar! Kakva struka, kakvi bakrači...ti neškolovani s kupljenim diplomama su najbolji...o preletaćima koji napreduju iz stranke u stranku ne vredi ni govoriti...Ma mi kakvi smo, još nam je i dobro...a da li onaj vic o sidi još vredi!? Ne znate?...pa kaźe - Zašto nema side u Japanu i Srbiji a ceo svet zaražen!? Pa zato što je sida bolest 20-tog veka, a Japan je u 21 veku poodavno, a Srbija se još nije iskobeljala ni iz 19 veka!
  • Мунгос

    27.04.2017 07:47
    Није то ништа, један наш министар је поднео оставку само зато што је завиривао под сукњу неке новинарке. Док је она била на коленима.
    Био је и један покушај да наместе Путина, видео сам на снимку, наместили му неку оперативку која је чачкала нешто испод његовог стола док је он седео и спремао се да одржи говор. Али Путин није хтео ни да чује за оставку.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.