DS: Brojne nepravilnosti prilikom glasanja u Vojvodini; SNS: Izbori teku regularno

Pokrajinski odbor Demokratske stranke je saopštio da se širom Vojvodine beleže nepravilnosti u glasanju.

Ova stranka je navela da nepravilnosti masovno prijavljuju građani, članovi biračkih odbora i organizacije koje prate izbore.

Ovo su nepravilnosti koje je DS do sada registrovao:

Alibunar - SNS aktivisti dele pakete biračima, kandidati za odbornike prisutni su na biračkim mestima što je Zakonom najstrože zabranjeno.

Bač - U opštini, kod sekretara Opštinske izborne komisije, člana SNS-a, u kancelariji je pronađeno oko 100 glasačkih listića za pokrajinske izbore koji nedostaju na jednom biračkom mestu. Predstavnici SNS dele lobi listiće, sede u kolima ispred biračkih mesta sa spiskom glasača.

Bački Petrovac - Prijavljena je kupovina glasova, kandidati za odbornike prisutni su na biračkim mestima što je Zakonom najstrože zabranjeno.

Bečej - SNS aktivisti dele pakete biračima.

Irig - Kandidati za odbornike SNS stoje uz kutije i sugerišu građanima za koga da glasaju.

Kovačica - Predstavnici SNS-a zalepili su spisak svojih sigurnih glasova na zid škole, nakon glasanja, birači su u obavezi da zaokruže svoje ime na pomenutom spisku. Takođe, kandidati za odbornike prisutni su na biračkim mestima što je Zakonom najstrože zabranjeno.

Kovin - Na biračkom mestu 13 članovi biračkih odbora tražili su od birača da pokažu kako su glasali.

Mali Iđoš - Na 18 biračkih mesta se razlikuje broj upisanih birača na biračkom spisku i broj primljenih glasačkih listića.

Novi Bečej - Postoji osnovana sumnja da aktivisti SNS kupuju glasove.

Novi Kneževac - Nepoznata lica u džipu stajala ispred kuće jednog od koordinatora Demokratske stranke.

Novi Sad - U prigradskim naseljima primećeni "crveni kačketi", ispred biračkih mesta na koje se sumnja da kupuju glasove.

Odžaci - Na biračkom mestu 97, u Deronjama, fali čak 90 glasačkih listića. Nekolicina građana se žalilo da iako glasaju prvi put, da su njihova imena na biračkom spisku već bila zaokružena.

Pančevo - Ispred birališta primećena je osoba koja je imala spisak birača i evidentirala birače koji su izašli na glasanje.

Ruma - Kandidati za odbornike prisutni su na biračkim mestima što je Zakonom najstrože zabranjeno.
 
Sombor - Biračko mesto je bez najave, na dan izbora premešteno na drugu lokaciju.

Šid - Na biračkom mestu 11 100 listića manje.

Srbobran - Građani iznosili zaokružene listiće sa biračkih mesta.

Subotica - Građani iznosili zaokružene listiće sa biračkih mesta.

Titel - MZ "Mošorin" - jedno biračko mesto zatvoreno zbog tuče na biračkom mestu, fotografisali glasačke listiće.

Demokratska stranka je pozvala građane da sve nepravilnosti prijave MUP-u i nadležnim organima.

SNS: Nema nepravilnosti

Srpska napredna stranka saopštila da izbori na teritoriji Vojvodine, prema informacijama izbornih komisija biračkih odbora i organizacija koje prate izbore, protiču u najboljem redu, bez uočenih nepravilnosti.

SNS tvrdi da je preko nadležnih organa i samostalno proveravala sve pojedinačne navode DS-a i zaključila da se radi o njihovim neistinama i izmišljotinama.

"To se vidi iz činjenice da većinu navedenih nepravilnosti nisu uočili organi za sprovođenje izbora, organizacije koje ih prate, kao ni nezavisni posmatrači, već samo članovi DS–a", ističu naprednjaci.

Autor: 021

  • djosa

    25.04.2016 16:01
    ko gubi taj mora da trubi
    posle duzeg natezanja Vojvodina konacno sacuvala obraz, istresla krpelje iz caksira.
  • sv@staVideh

    25.04.2016 06:54
    ko o cemu DS o postenju
    Kako kaze Ceda-nos u jednom od priloga "izborna kradja se nije dogodila od 5.oktobra" ahahaha znaci tada se tako uzela vlast...a sto se tice neregularnosti,moja supruga dobila poziv na glasanje na devojacko prezime a glasala sa licnom kartom na udato prezime...nisam za vladajuce nisam za ove smesne DS...ali da se nesto dogadja vrlo je moguce...msm da ce drzavu voditi ekipa Aca-Iva-Voja...:-)
  • Azriel

    24.04.2016 21:34
    Nepravilnost na izborima
    Moja supruga uspela da glasa sa ne vazecom licnom kartom i ne vazecom vozackom u Subotici! Licna karta joj istekla prosle godine, a u vozackoj dozvoli joj stoji jos uvek devojacko prezime! E sad vi meni recite da su izbori regularni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina