VIDEO: Uhapšen zbog sumnje da je vozilom namerno naleteo na novinara

Pančevačka policija uhapsila je Milana T. (29) pod optužbom da je vozilom namerno udario glavnog urednika portala E-Vršac Aleksandra Čupića, saopštila je policija iz tog grada.

On je uz krivičnu prijavu kojom se tereti za izazivanje opšte opasnosti i nanošenje telesnih povreda priveden tužilaštvu.

Novinar Aleksandar Čupić ranije je rekao da se napad desio dok je bio na terenu sa kolegama iz Televizije Kovačica u selu Parta, u blizini Vršca, i naveo da je kamionetom pokušao da ga zgazi Milan Tikić, sin lokalnog biznismena Dragana Tikića.

"Stajao sam pored puta kada je naišao crni kamionet koji je vozio levom stranom, umesto desnom, i išao u mom pravcu. Mislio sam da želi da siđe na atarski put i u poslednjem trenutku shvatio da ide direktno na mene. Uspeo sam malo da odskočim u stranu, ali me je on udario i odbacio sa haube nekoliko metara", rekao je Čupić.

On je ocenio da je reč o pokušaju ubistva i to povezao sa činjenicom da u poslednjih mesec i po dana intenzivno piše istraživačke tekstove o Draganu Tikiću. Dodao je da je slučaj prijavio policiji.

Čupić je bio zadržan u vršačkoj bolnici tri dana na posmatranju jer se pola sata nakon incidenta onesvestio. On je danas rekao da je izašao iz bolnice na sopstveni zahtev.

NUNS i NDNV: Primereno kazniti napadača na novinara Čupića

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zahtevaju od nadležnih državnih organa da hitno rasvetle napad na Čupića i primereno kazne napadača. NUNS i NDNV podsećaju da se po Krivičnom zakoniku napad na novinare smatra napadom na službeno lice i da su predviđene posebne sankcije za ugrožavanje njihove bezbednosti.

Pozdravljamo brzu reakciju policije koja je uhapsila osumnjičenog koji je kolegu Čupića namerno udario kamionetom. Osim toga, podsećamo da je u Srbiji dugo već bezbednost novinara ozbiljno ugrožena, a da je jedna od izuzetno važnih obaveza Srbije u pregovaračkom procesu sa EU podizanje nivoa bezbednosti osoba koje obavljaju poslove od javnog značaja u oblasti informisanja i oštro sankcionisanje napada na njih - navodi se u saopštenju.

  • ex chapman

    09.05.2016 09:31
    @ceger
    koji si ti "normalac" - krivične prijave podnose "mupadžije" a ne tužilaštvo. baš mi je drago što takvi kao ti stalno sole pamet neznalicama. da nema vas ko zna kakva bi ovo država bila.
  • Ceger

    06.05.2016 16:24
    "svaka čast na izjavi, bolje poznaješ Zakone nego "Mupadžije""

    Krivične prijave ne podnose "mupadžije", već tužilac. Da je ovo normalna zemlja, ne bi se ljudi koji ne poznaju zakon bavili nečijim poznavanjem zakona.
  • Deko

    06.05.2016 14:11
    u pravu si
    Samo komentar: On je uz krivičnu prijavu kojom se tereti za izazivanje opšte opasnosti i nanošenje telesnih povreda priveden tužilaštvu.

    Deko u pravu si (svaka čast na izjavi, bolje poznaješ Zakone nego "Mupadžije"), da je ovo normalna zemlja, ovo bi se tretiralo kao pokušaj ubistva, a ne kao gore navedeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.