Bačka Palanka: Divlje svinje pustoše njive

Paori tvrde da im je krdo svinja iz lovišta "Karađorđevo" uništilo tri jutra još neizniklog kukuruza.

Kažu da su prijavili najezdu divljih svinja policiji, a žalili su se i opštini koja ih je uputila na lovačko udruženje u Bačkoj Palanci.

Međutim, niko nije mogao da im kaže ko je trebao da im nadoknadi štetu. Oni objašnjavaju da se nikada nije dogodilo da svinje izlaze iz određenog lovišta kada je njim gazdovala Vojna ustanova "Karađorđevo" i pretpostavljaju da je ograda duga više kilometara negde polomljena ili su šakali prokopali kanal.

Komisija lovačkog udruženja iz Bačke Palanke potvrdila je na osnovu tragova da su štetu u poljima kukuruza pričinile divlje svinje, ali su sa vojnog imanja odbacili mogućnost da je reč o svinjama iz lovišta.

  • Pas lutalica

    20.05.2016 23:36
    @ Lovac

    Pa eto osnuj ti jedno drustvo za zastitu divljih svinja da ne bude glupo kao ona glupa udruženja za zaštitu pasa lutalica.
    Nego zar to nije posao idiotskih lovackih drustava?
  • Lovac

    20.05.2016 17:51
    Treba da postoji služba koja će brinuti o zaštićenim životinjama i treba da postoji teritorija gde mogu slobodno da se kreću. Da li u Vojvodini ima neka institucija koja bi se pobrinula da se ove divlje svinje uhvate i transportuju na neko mesto gde mogu slobodno da se kreću? Ili postoje samo ona glupa udruženja za zaštitu pasa lutalica, tako da ih se namnožilo da su ih puni gradovi. Kakavi su uopšte propisi što se tiče divljih životinja i njihove zaštite?
  • zivan

    20.05.2016 08:21
    Neke druge svinje, u ljudskom oblicju, polako unisstavaju Baccku Palanku...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".