Mali Iđoš: Policija hapsila policajce zbog primanja mita

Osam policajaca iz Malog Iđoša uhapšeni su u akciji MUP-a i Višeg javnog tužilaštva u Subotici.

Petorica su osumnjičeni za primanje mita, a trojica za zloupotrebu službenog položaja.

Uhapšeni su Č. P, R. D, M. S, K. D, T. M, H. J, S. I. i Đ. O. i njima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Sumnja se da su Č. P, R. D, M. S, K. D. i T. S. početkom ove godine, uglavnom na putu Mali Iđoš - Bačka Topola i u mestima Mali Iđoš, Feketić i Lovćenac, prilikom kontrole saobraćaja, od osoba koje su počinile saobraćajne prekršaje zahtevali i primali novac kako ne bi evidentirali uočene prekršaje.

Na ovaj način, oštećen je budžet Srbije za oko 1.200.000 dinara.

H. J. se tereti da, kao neposredni starešina, nije preduzeo mere i radnje iz svoje nadležnosti prema dvojici policajaca osumnjičenih za primanje mita, kao i da je uticao na oštećenog da odustane od prijave, čime je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Takođe, sumnja se da S. I. i Đ. O. nisu preduzeli zakonom predviđene mere i radnje u vezi sa saobraćajnom nezgodom koja se dogodila krajem 2015. godine. Iako su izašli na lice mesta, oni nisu izvršili uviđaj, niti su obavestili nadležno tužilaštvo, a događaj nisu evidentirali.

  • Sokkkkkkkkk

    02.06.2016 20:30
    Ljudi ne mislim na neke teske prekrsaje, aman zaman... Nego nisam vezao pojas pa 5000, ili krenuo na zuto a ne zeleno, ili isao 55 umesto 50. To su takve gluposti da u EU se naplacas ko konj. A nedao ti bog da vozis starije auto pa ti curka ulje ispod pa napravis fleku na asfaltu. Najebo si nacisto. Ovi jadnici sto su uhvaceni su ko i svi mi, samo su pali za 1000 dinara a ne hvataju krupne ribe. Uvek boranija najebe...
  • ns

    02.06.2016 07:02
    Sokkkkkkkkk
    Imas potpuno "plitko" razmisljanje (da ti ne uputim neku tezu rec). Kamo srece da su rigorozni kao u EU i Nemackoj, onda bi se strogo postovala pravila i ne bi bilo toliko poginulih. To sto ti pravis prekrsaj i placas im da te puste, moze samo u degenerisanom sistemu kao sto je nas, gde mislis da si nekog zeznuo sto si mu platio a ne shvatas da si imao srece da ti ostane glava na ramenima. Do sledeceg puta...
  • Ivan

    01.06.2016 09:27
    @Sokkkkkkkkk
    U životu jednu kaznu nisam platio a sada sam već duže vozač nego što to nisam bio. Kako ti je već rečeno nauči se da poštuješ pravila...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina