Pajtićev oproštajni govor kao premijera Vojvodine

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je danas da nakon 12 godina provedenih na mestu vojvođanskog premijera odlazi zadovoljan postignutim rezultatima, ali i zabrinut za sudbinu Vojvodine.

- Odlazimo zadovoljni postignutim rezultatima, ali i zabrinuti za sudbinu Vojvodine i sva otvorena pitanja koja su gotovo dva miliona građana Vojvodine držala kao političke taoce zbog političkih poena - rekao je Pajtić na završnoj konferenciji za novinare koju je održao sa članovima Pokrajinske vlade.

Dodao je da je Vojvodina “najkraći put Srbije za ulazak u Evropsku uniju” i izrazio očekivanje da će u kratkom roku biti rešen problem finansiranja pokrajine u okviru Ustava Srbije, da će se definisati njene nadležnosti i sredstva za njihovo finansiranje, da će lokalne samouprave dobijati veće transfere i da će poljoprivrednici moći dostojanstveno da žive od svog rada na svojoj zemlji. - Nadam se da se neće desiti da Vojvodina bude plen stranih i domaćih tajkuna, a građani Vojvodine jeftina radna snaga koja prinudno zarađuje za iseljenje i avionsku kartu do prve evropske destinacije - rekao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, u proteklih 12 godina Pokrajnska vlada živela je i radila "skromno, kao prosečna srpska porodica".

- Trudili smo se da staro zanovimo, da izgradimo i nabavimo nešto novo, da nam prioritet budu zdravlje, deca i najstariji sugrađani. U trenutku preuzimanja odgovornosti, pre 12 godina, doneo sam odluku u restrikciji svih privilegija: odrekli smo se reprezentacije i opredelili se za težak rad, u skromnim i svedenim uslovima. Trudili smo se da budemo solidarni i da svaki građanin ima jednak pristup skromnim sredstvima kojima smo raspolagali - kazao je Pajtić.

Dodao je da "treba biti posebno netalentovan" pa upropastiti efikasan sistem koji je uspostavljen da daje rezultate i u surovim finansijskim uslovima.

  • novosadjanin

    12.06.2016 14:27
    Odlazi i ne vracaj se vise!
  • deksi

    11.06.2016 23:36
    Zaposleni u banovini vam ne misle nista dobro(Bar oni u upravi za opste poslove).Sebi ste podizali plate u nebesa,a radnicima ste lagali kako je to uredba iz Beograda(Radnicima skinu da bi sebi dali sto vise)Par dana pre izbora bila nova sistematizacija da bi sebi i pulenima podigli plate..Vozni park vam je vise sluzio za privatne stvari a i dosta vozaca se ponasalo kao da su oni ministri.U zadnjih par meseci je dosta novopecenih fakultetlija koji su se preko noci uclanili u SNS i sad cekaju momenat...Bespotrebnih lezilebovica koji su dosli u zadnjih 4-5 godina je more,od kumovih rodjaka do stranackih glavesina.Verovatno ce sve biti isto posto je lepo primati sa kojekakvim dodatcima do 200.000din,a radnici neka i dalje crkavaju...Dali ce sada biti bar cene u restoranu kao u Beogradu,posto je restoran u banovini vise sluzio da pojedini direktori godinama jedu dzabe i prave zurke stranacke u vili Stankovic i Mosinoj vili,cak i kad ostane nesto prave im lanc pakete koje nose kuci.?
  • Petar Drobnjak

    11.06.2016 09:11
    pajtić
    Ne može se reći da ništa nisu uradili. Možda im nije svima mesto na ovoj slici pored Pajtića, ali ne može se reći da su upropaštavali Vojvodinu. Ulagalo se. Da li je bilo grešaka? Verovatno jeste. Da li je bilo mahinacija? Neka nadležni organi utvrde, ali Pajtić mi ne liči na takvog. Možda grešim. Možda su neki sa slike (a sigurno jesu) muvali i krali. Ali to je bio period Vojvodine kao motora razvoja. Po tom Pajtiću, kakav je takav je, se identifikovala Vojvodina.

    Evo slažem se. Otišli su sa vlasti. Dugo neće doći. Ne branim ih. Nisam ni glasao za njih.

    A da vidimo sada ove. Ovaj polu svet. Koji će od Vojvodine napraviti "Severnu Srbiju". Svestan sam kao Novosađanin ( ne autonomaš ) zašto je ovo zasmetalo velikom tati. Zato što se ovde radi, ubire porez, i koliko toliko se zna reda jer je bila Austro Ugarska.

    Južno od Save je Texas. Kaubojština. To će doći i ovde. Vrlo brzo. Ali nemam pravo da se ljutim na SNS. Ljutim se na 50% Vojvođana koji nisu izašli na izbore. To me više brine.

    Zato Pajtiću u sledećem mandatu za 4,8,10 godina malo promešaj karte i pogledaj CV od svakog ko ti ulazi u kabinet. Jednom si platio. A poštar uvek zvoni dvaput, ne zaboravi.



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina