Pančevo: Vukovcima od Grada po 10.000 dinara

Za skroz odličan uspeh tokom četvorogodišnjeg školovanja diplomu "Vuk Karadžić" ove godine dobilo je 62 maturanta Gimnazije, Medicinske, Elektrotehničke, Tehničke, Mašinske, Poljoprivredne, Muzičke i Baletske škole.
Uz diplomu, novčane nagrade Grada Pančeva od po 10 000 dinara primili su najbolji srednjoškolci na svečanosti u Muzičkoj školi.
 
Po rečima profesorke matematike u ETŠ "Nikola Tesla" Danke Mirilović uvek ima onih koji malo manje i onih koji malo više uče. 
 
- Ja sam ovogodišnjom generacijom maturanata prezadovoljna jer je iz razreda u kojem sam bila razredni starešina učenica đak generacije, tako da sam veoma ponosna - pohvalila se Danka Mirilović.
 
Nagrađeni maturanti su istakli da im nije bilo jednostavno da uvek uče, kao i da je za skroz odličan uspeh potrebno dosta odricanja.
 
- Kada imate želju za uspehom sve je moguće uz trud i neku vrstu odricanja, ali ništa strašno. Omiljeni predmeti su mi bili anatomija i ginekologija, a najteža interna medicina. Planiram da upišem Medicinski fakultet - kaže vukovac Medicinske škola Pančevo Olivera Crnogorac.
 
U početku srednje škole je, po rečima vukovca iz Gimnazije "Uroš Predić" Ane Vuković, bilo teže dok se nisu navikli, ali kasnije je sve postalo lakše
 
- S obzirom na to da treniram, uspela sam da uskladim sve obaveze i da stignem i da učim i da treniram, a da mi nije bilo toliko teško. Planiram da upišem Elektrotehnički fakultet, ako to ne uspem, onda Ekonomski - rekla je Ana. 
 
Svečanosti u sali Muzičke škole prisustvovala je i gradska većnica zadužena za obrazovanje Tatjana Božić, koja je zajedno sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim uručila novčana priznanja vukovcima. Program su izveli učenici Muzičke škole, među kojima je bio i vukovac i đak generacije iz ove škole Vukašin Gogoš. Svečanosti su prisutvovali i roditelji i prijatelji nagrađenih, te njihovi, profesori i direktori škola.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".