Sombor: Međunarodni kamp radijskih amatera krajem juna

Radio-klub Nikola Tesla iz Sombora domaćin je Međunarodnog kampa mladih radio-amatera.
Letnja škola će biti upriličena u periodu od 28. juna do 3. jula.
 
Učesnici kampa će imati priliku da kroz organizovana predavanja saznaju koji su to inovativni pristupi u radio-amaterizmu, ali i kakva su pozitivna iskustva radio-klubova iz drugih gradova i država.
 
Kroz praktičan rad učesnici će se oprobati u korišćenju opreme i softvera namenjenog radu u radio-amaterskim takmičenjima i takmičenje ARG za mlade, piše u pozivu domaćina događaja. Učestvovaće mladi od 15 do 25 godina.
 
Kako je najavljeno, višednevni skup u kampu Crvenog krsta u Bačkom Monoštoru će biti završen svojevrsnim ispitom.
 
"Na samom kraju će im se pružiti prilika da polažu ispit i tako steknu zvanje amaterskog radio-operatora prve ili druge klase. Ovo je projekat koji su podržali Uprava za tradiciju, standard i veterane Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane i Grad Sombor", naveli su organizatori iz Radio-kluba Nikola Tesla. 
 
Takmičenje učesnika međunarodnog kampa u amaterskoj radio-goniometriji zakazano je za subotu, 2. jula sa početkom u 10 časova.
  • Zivan

    29.06.2016 08:40
    Somborci, trudite se da sto vise budete u brojnim medjunarodnim projektima, saradnji. Jedino tako ce varos ostati lepa i ugodna za zzivot...
  • YU7

    29.06.2016 06:42
    HAM Radio
    To su Radio-amateri
    "YU" prefiks postoji zvanicno i dalje u radioamaterskom svetu.
    Veliki broj pronalazaka, patenata i inovacija potice od radio amatera
    pomoc u uspostavljanju veze u uslovima nevolja i pada infrastrukturalnih veza, potice od radio amatera
    setimo se 1999, poplava, zemljotresa: kada god ne rade telefoni, repetitori, tu uskacu radio amateri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.