Kanjiža: 'Kamp bez granica' okupio 150 učenika u promociji različitosti

Ovogodišnja manifestacija "Kamp bez granica" u Kanjiži, u okviru projekta Pokrajinske vlade "Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini" okupila je blizu 150 učenika i njihovih profesora iz 15 srednjih škola sa teritorije Vojvodine.
Nakon takmičarskog dela u sklopu završne svečanosti, vojvođanskim srednjoškolcima, predstavnicima različitih nacionalnih zajednica, koji su ove godine dobili šansu da se međusobno druže i bolje upoznaju, predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se rekavši da kamp predstavlja ključ za Vojvodinu i njeno razumevanje.
 
"Ova manifestacija je ključ i za naše ponašanje, odnosno za ponašanje svih koji donose odluke. Poruka koju danas deca šire iz kampa je zapravo poruka koja treba da bude stalno prisutna u našim životima, kao i svim segmentima rada, u privredi, društvenim delatnostima. Reč je o segmentima, koje se najviše tiču potreba da zajedništvo, da jedinstvo u različitosti budu promovisani, i budu osnaženi kao nesalomivi duh Vojvodine", istakao je Mirović.
 
"Kamp bez granica, Kanjiža 2016" je organizovan pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice u saradnji sa Centrom za mlade "Ana i Bastijan" iz Kanjiže.
 
Srednjoškolci i srednjoškolke iz Vojvodine imali su šansu da se tokom dva četvorodnevna kampa druže, upoznaju i nadmeću u popularnim igrama veštine, spretnosti i znanja. 
Specifičnost ovog kampa ogleda se u tome što su ekipe mešovite po svojoj polnoj i etničkoj strukturi, formirane od predstavnika različitih škola koje učestvuju u projektu, čime jačaju međusobnu povezanost i poverenje. Kamp je zamišljen kao mesto gde se, pored nadmetanja, odvija prateći program i kreativne radionice s ciljem međusobnog upoznavanja, prevazilaženja etničkih predrasuda i jačanja međunacionalnog poverenja.
 
Na ceremoniji svečanog zatvaranja, uručene su diplome, pehari i medalje učesnicima, a za nauspešnije ekipe takmičarskog dela, kao i ekipe pobednike u fer pleju po izboru samih učesnika, obezbeđeno je nagradno edukativno putovanje u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.
  • Indijanac

    29.06.2016 09:04
    Kad Igor Mirović promoviše duh tolerancije i različitosti u Vojvodini - jasno je: došli su poslednji dani. Sad će vatrene kugle s neba...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina