Priprema se rebalans budžeta, uskoro poznata sudbina nabavke novih aparata

U toku je priprema rebalansa pokrajinskog budžeta, nakon čega će se znati kada će i da li će Kamenica 2 dobiti dodatna dva aparata za zračenje.
Bivši direktor Uprave za kapitalna ulaganja rekao je, prilikom predstavljanja novog zdravstvenog kompleksa (koji nije imao upotrebnu dozvolu) da je u nabavci akceleratora koji će uskoro biti u upotrebi, došlo do uštede sredstava u iznosu od 400 miliona dinara. On je tada, u aprilu, najavio početak javne nabavke novih akceleratora za maj, ali su ovo ulaganje omeli izbori i smena vlasti u Pokrajini.
 
Sada, tri meseca nakon najava, novi direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević kaže za 021 da će se sudbina nabavke dodatna dva aparata znati nakon rebalansa.
 
"U prethodnih deset dana, veliku pažnju smo posvetili projektu 'Kamenica 2' i obezbeđivanju neophodnih uslova da bi objekat dobio upotrebnu dozvolu, a koju investitor nije obezbedio od aprila. U ovom trenutku, sa sigurnošću možemo da kažemo da ćemo i dalje nastaviti da ulažemo u medicinsku opremu neophodnu za za kvalitetnije lečenje svih bolesnika, za smanjenje lista čekanja i za pružanje potrebne medicinske pomoći građanima Vojvodine", navodi on.
 
Inače, pokrajinski sekretar za zdravstvo u novom sazivu Zoran Gojković rekao je za 021 na poslednjem obilasku kompleksa Kamenica 2 da postoji pomenuta ušteda, ali da nije poznato kako je tačno nastala. Najavio je da će se znati nakon potpune primopredaje dužnosti i sagledanja situacije.
 
Novi akceleratori trebalo bi da služe Institutu za onkologiju i Institutu za plućne bolesti Vojvodine.
 
Podsetimo da su odlukom Pokrajinske vlade nedavno smenjeni direktori pomenutih instituta zato što su, kako se navodi, zloupotrebili lažno otvaranje Kamenice 2 za političku propagandu neposredno pre izbora. Više o tome OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina