Vojvodinašume apeluje da se ne ostavlja otpad u šumama

Javno preduzeće Vojvodinašume apelovalo je danas na građane da ne stvaraju divlje deponije i da ne ostavljaju otpad u šumama.

"Upućujemo apel široj javnosti da zajedničkim naporima čuvamo prirodu, između ostalog i tako što ćemo iza sebe, nakon boravka u šumi, ostaviti samo tragove svojih stopa", navodi se u saopštenju.

To preduzeće je dodalo da tokom cele godine, u okviru akcije "Ne prljaj -nemaš izgovor" uklanja ilegalne deponije, kao i otpad koji se naročito javlja u vikendaškim naseljima i na mestima koja su predviđena za okupljanje građana.

Navodi se i da u tome pomažu nevladine organizacije, lovačka i ribolovačka udruženja, škole i lokalne zajednice, a da se sakupljeni otpad otprema na registrovane lokalne deponije. 

  • waste

    31.08.2016 01:00
    prvo
    Šume kojima gazduje JP "Vojvodinašume" pune su i smeća koje radnici tog preduzeća i radnici koji su angažovani raznim ugovorima za obavljanje pojedinih poslova, ostavljaju. Predanjače ambalaže motornih ulja i goriva za testere, ostaci ishrane na terenu, gume, a tamo gde ovo preduzeće angažuje plovila za izvoz drveza iz šume, osobe koje rukuju tim plovilima otpad bacaju i u vodu. Najviše ovakvih primera video sam u Gornjem Podunavlju, kao i u ostalim šumama kojima upravlja Šumsko gazdinstvo "Sombor". Svakako, tu je i otpad koji ostavljaju posetioci, no na pomenutom terenu posetioca je zanemarivo malo, jer se menadžment ovog preduzeća jako trudi da odbije sve potencijale turiste masovnim uništavanjem staništa (recimo čiste seče na ogromnom prostru u Gazdinskoj jedinici "Kolut-Kozara", maćehinskim odnosom prema infrastrukturi, stavljanjem šuma u prvenstenu funkciju profita od posečenog drveta...
  • ...

    29.08.2016 22:59
    @VladimirNS
    ako si svaki vikend tamo procitaj jednom i tablu ko gazduje Fruskom gorom, nisu tamo "Vojvodinasume"... cisto da se ne frljamo preduzecima!
  • rados

    29.08.2016 21:56
    malo se pohvalite sa svojim uspesima a ne svaki dan nekog opominjete mislim da se ni marta ne ponasa u skladu sa zakonom zato jezik za zube bolje bi vam bilo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.