Veliko Gradište: Policija pronašla nezakonite vabilice za krivolov

Policija je kod Velikog Gradišta otkrila i oduzela krivolovcima dve elektronske vabilice za hvatanje prepelica, jer je njihova upotreba zabranjena zakonom, saopštilo je Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS).

Kako su naveli aktivisti DZPPS, ovo je još jedan slučaj nezakonitog lova na prepelice, koje je ovo društvo zabeležilo u Vojvodini, a dogodio u noći izmedju petka i subote na oko deset različitih lokacija u Braničevskom okrugu.

Posle poziva aktivista DZPPS, dežurni policajci stanice u Velikom Gradištu utvrdili su da su prilikom lova na prepelice u okolini Ostrova korišćene dve elektronske vabilice. Vabilice su oduzete krivolovcima, a slučaj će biti prosledjen tužilaštvu, naveli su u DZPPS.

Predsednik DZPPS Milan Ružić upozorio je da ovakvi slučajevi zabranjenog krivolova nisu "sporadična pojava".

"Predsednik Lovačkog saveza Srbije Dragan Šormaz tvrdi da su vabilice sporadična pojava, a naši aktivisti su ih tokom jedne večeri pronašli na desetak lokacija, i to samo u okolini Požarevca", poručio je Ružić.

Iz Društva su podsetili da se lovna sezona na prepelice vremenski poklapa s njihovom godišnjom migracijom sa severa Evrope prema Mediteranu.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina