Policija rasvetlila napad na profesora u Kovačici

MUP Srbije saopštio je da je rasvetljen napad na profesora Gimnazije "Mihajlo Pupin" u Kovačici Gorana Herlinga koji je pretučen u sredu u svojoj kući.

Policija je identifikovala i uhapsila 29-ogodišnjeg Leonarda P. iz okoline Pančeva, koji se tereti da je 31. avgusta u dvorištu kuće u Kovačici pretukao 47-ogodišnjeg profesora. Navodi se da će protiv njega biti podneta krivična prijava. 

Šefica biroa MUP-a za saradnju s medijima Biljana Popović - Ivković kaže da motiv tog napada nije političke prirode, već da je u pitanju privatni sukob.

"Herling je zapravo obmanuo javnost iznoseći u medijima kako su to navodno učinile fašističke grupe, političke organizacije, politički neistomišljenici i slično. Ovde je reč isključivo o privatnom sukobu. Profesor Herling je došao u sukob sa svojom koleginicom u gimnaziji u kojoj radi, vređao je i omalovažavao i potom je njen mladić rešio da se obračuna sa njim i to je kompletna istina", rekla je Ivković.

Momak Herlingove koleginice je došao do njegove kuće, a Herling je izašao sa bejzbol palicom. Došlo je do tuče, a profesor je zadobio teške povrede glave.

Njegove kolege su ranije tvrdile da je Herlinga "metalnom šipkom prebila grupa muškaraca", te da su ga "tukli po glavi, telu, rukama i prstima". Profesor je rekao da su u pitanju bila bar tri napadača.

"Profesor Herling je napadnut u sopstvenom domu od strane naručene bande fašista i neljudi. Bio je sav krvav i prebačen je u pančevačku bolnicu, gde mu je konstatovan potres mozga, a zbog zadobijenih povreda teško se kreće. Sav je natečen, a prsti su mu crni od prebijanja", rekli su njegovi prijatelji.

Oni su tvrdili da je Herling pretučen jer se "na svoj način bori protiv opšte fašizacije društva i nepravde koju viđamo svaki dan", odnosno zbog mišljenja koje je iznosio na svom blogu, odnosno Fejsbuk stranici, koju možete pogledati OVDE.

Na svom blogu oglasio se i sam Herling, navodeći da su mu doktori rekli da se radi o težim povredama, te da ga "ovim niko neće sprečavati da javno govori ono što misli".

Vest o incidentu osvanula je i na Fejsbuk stranici škole u kojoj profesor radi, gde se mogu pročitati brojni komentari.

  • Drakula

    05.09.2016 20:04
    Baš je ljupka ona naturalistička fotografija izubijanog čoveka, sa sve rekama krvi na licu.
  • Sreća u nesreći

    05.09.2016 19:12
    Kako bi tek prošao da je bila neka mačkica tipa Rakel Velč?
  • Ana

    05.09.2016 18:35
    Kako uopste mozete da odobravate fizicki napad na bilo koga,pa jos u njegovoj rodjenoj kuci?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina