Sombor: Manje krivičnih dela

U prvih osam meseci ove godine evidentiran je za osam odsto manji broj počinjenih krivičnih dela u odnosu na isti period prošle godine, a rasvetljeno je 60 odsto krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem na području Sombora.

Portparolka PU u Somboru Mirjana Cvijanović kazala je da je od januara do avgusta zabeleženo 1.120 slučajeva opšteg kriminaliteta, što znači smanjenje od 9,6 odsto. Najbrojnija su krivična dela protiv imovine - teške krađe i krađe, ali se srećom i u ovoj oblasti beleži pad: broj krađa je smanjen sa 308 na 293 i teških krađa sa 334 na 290 uz veći procenat rasvetljavanja.

Policijska uprava u Somboru rasvetlila je tri od četiri razbojničke krađe, broj krivičnih dela nasilja u porodici je na istom nivou kao i prošle godine. Prijavljeno je manje izvršilaca krivičnih dela, a prema osumnjičenima je primenjeno više mera zadržavanja i policijskog hapšenja. Evidentirano je manje maloletnih izvršilaca krivičnih dela: od ukupnog broja izvršilaca u 2015. godini 10,7% su bili maloletni, a u 2016. godini, 7,87%.

Načelnik Policijske uprave u Somboru Saša Dmitrašinović dodaje da ima i razloga za nezadovoljstvo, jer još nisu uspeli da razreše jedini slučaj ubistva, koji se desio u Staparu.

"Utvrdili smo motive i imamo jasne indicije koje nas vode do počinioca ubistva, ali je put od indicija do dokaza dug. Intenzivno radimo na rasvetljavanju ovog krivičnog dela, jer je ljudski život najveća vrednost koja se štiti krivičnim pravom", rekao je Saša Dmitrašinović.

Prema rečima načelnika Policijske uprave u Somboru, a kako prenosi portal SOinfo.org, u pogledu javnog reda i mira godinama se beleži smanjenje broja prekršaja, što je pripisao konstantnom preventivnom radu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina